Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

SMP - mikropigmentering av skalp

(Scalp micropigmentation)


Vad är SMP? 

SMP är en särskild semipermanent tatueringsmetod för att simulera hårsäckar i huden. Metoden skiljer sig från vanlig tatuering både i teknik, färg, apparatur mm. Färgen/pigmentet är särskilt anpassat för just SMP.

SMP är en lösning för dig som vill slippa dyra och smärtsamma hårtransplantationer. 

Hur kommer det att se ut?

Vid SMP görs små fina punkter i huden för att efterlikna rakade strån. I dessa förs speciellt pigment se bild ovan. Strax efter behandlingen kan huden vara irriterad med rodnad som kan hålla i sig i 24-48h. Under läkningsprocessen kommer hårbottenpunkterna bli mörkare för att sedan ljusna något efter ca 4 veckor. Det krävs oftast 3 behandlingar men kan variera.

För dem som ska behandla hela eller stora delar av skalpen: Inför behandlingen bör du ha rakat håret hemma. Bästa längden är 0,5 eller kortare för att SMPn ska se naturlig ut. 

Hur länge håller mikropigmenteringen?

Vanligtvis håller den mellan 3-5år, men det är väldigt individuellt hur pigmentet gradvis bleknar. En touchup rekommenderas för att uppdatera och fräscha upp resultatet.

Kan SMP behandla ärr?

Ja, det går med fördel att mikropigmentera över ärr samt även ärr som tillkommit efter en hårtransplantation.

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingarna?

Första gången bruka ta mellan 3-5h. Efter 4 veckor är det dags för ditt andra besök som kan gå på 2-4h. Vid 3e behandlingen (om det krävs) brukar det bokas in mellan 1-2h. 

Gör behandlingen ont?

Mycket beror på hur känslig din hud är. De flesta upplever bara lindriga besvär med känslan av en rad små sting. Det krävs oftast ingen bedövning för de flesta men kan erbjudas för dig som upplever mer obehag.

Vad kostar behandlingen?
Kostnaden för din behandling styrs av hur många behandlingstillfällen som behövs och storleken på området. Priserna ligger från 10 000 kr upp till 35 000 kr. Exakt pris bestäms alltid efter en kostnadsfri konsultation. Vi erbjuder delbetalning med Klarna så att alla kan dra nytta av denna fantastiska och för många livsförändrande behandling. 

Spelar det någon roll vilken hårfärg du har?
Ja, vi har utbildats i färganpassning och tar hänsyn till din hudton och densitet när vi väljer färg från vårt sortiment av pigment.

Är behandlingen även något för kvinnor?

Svar: Ja. Kvinnors håravfall brukar skilja sig från mäns oftast genom en jämn "gallring" mitt på hjässan. Här brukar effekten bli att håret ser fylligare och tätare ut i hårbotten. Många behandlar även hårfästet. Men allt är så klart individuellt och anpassas därefter. 

Boka konsultation

Boka behandling