Medveten, professionell, färsk, naturlig hudvård

Mindful Beauty

Vad innebär Mindful Beauty? 

Att omfamna en mer medveten och vänlig inställning till livet och inte minst inom skönhetsindustrin samt produktion är kärnan i begreppet "Mindful Beauty". Det inkluderar mindfulness, eteriska oljor, ritualer, fysiska kropps- och andnings-övningar, beautyfoods och hygien- samt skönhetsprodukter samt även reflektion över produkter vi använder dagligen på vår hud samt i våra kroppar och hur det påverkar vår omgivande miljö. Huden är trots allt kroppens största organ. Många ämnen kan absorberas genom huden och spridas vidare i vårt blodomlopp. Flertalet produkter på marknaden innehåller råvaror som ofta fungerar som utfyllnadsmaterial, konsistensgivare, höga mängder konserveringsmedel, alltså mycket som inte tillför din hud något positivt utan ibland tvärtom. Dessutom kommer det hela tiden nya oprövade industriella kemikalier - ämnen som varken konsument eller regelverk har någon ordentlig koll på och som dessutom kan vara giftiga. Att välja rätt produkter med rena ingredienser kan göra stor skillnad för din hälsa, hud och miljön. Mindful Beauty råder dig till att ta medvetna beslut och ge huden, kroppen och dina sinnen vad den behöver och mår bra av. 

Mindful Beauty har varit den mest växande skönhetstrenden. År 2019 ökade aromaterapibaserade produkter med hela 500% i Storbritannien enligt The NPD Group och man ser samma tendenser även här i Sverige. Aromaterapi och örtterapi är en del av Mindful Beauty. Det handlar även om att vara uppmärksam och medveten, precis som i mindfulness: allt från medvetna ritualer med medveten handling, andningstekniker, mantran, ritualer, meditation kombinerat med skönhetsprodukter, eteriska oljor, dofter mm.

Många av de rutiner vi redan har på morgonen och/eller kvällen är utmärkta stunder att tillämpa mindfulness. Det förbättrar upplevelsen då man lär sig att använda alla sinnen. Mindful Beauty har positiva effekter genom att stress och ångest minskar, som i sin tur påverkar hur vi ser ut. 

Den senaste forskningen inom medicin och psykologi visar att god mental hälsa är nyckeln till god fysisk hälsa (och vice versa). Mår vi bra utstrålar vi hälsa och vitalitet, vilket gör oss vackra. Hur vi tänker och känner påverkar hur vi ser ut. Dåligt självförtroende och självkänsla ger både en dålig hållning (kom ihåg: hållning är A och O) samt utstrålning. Detta i sig leder troligtvis till att man är mindre mån att ta hand om sig själv.

Minskad stress och minskad ångest är inte bara bra för vår hälsa men även vårt utseende. Vårt mentala tillstånd spelar roll. 

Att praktisera icke-dömande självmedvetenhet gör vi genom att sakta ner för att vara närvarande och möta tankar, fysiska sensationer och omgivningen runt oss. Det är ett kraftfullt sätt att hjälpa oss att hantera vardagen och gynna vårt mentala och fysiska välbefinnande. Det får oss att fokusera på det vackra vi har och inte på våra brister. Det positiva med att tillämpa Mindful Beauty i dagliga hudvårdsrutiner är att man övar sig på mindfulness automatiskt, något som annars kanske skulle kännas som att det inte fanns tid till.

Mindful Beauty är acceptans, närvaro, avslappning, övningar, högvibrerande produkter och kärleksfull vänlighet i skönhetsdjungeln.